Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z trzech składników i zalewy w lekko pikantnym smaku.Prosta, smaczna i niezastąpiona do zimowych obiadów:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki lub półplasterki /w zależności od tego do jak dużych słoików będziemy sałatkę przekładać/. Paprykę dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i nasion i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i zalewamy dwoma szklankami letniej przegotowanej wody wymieszanej z solą. Mieszamy i odstawiamy na 1 godzinę. Kiedy warzywa będą "leżakować" przygotowujemy zalewę z wody, octu, cukru, gorczycy, pieprzu, ziela angielskiego, cukru i harissy. Odstawiamy by przestygła. Po godzinie sałatkę odsączamy i zalewamy przygotowaną zalewą, mieszamy i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie warzywa wraz z zalewą wkładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 7-10 min., wyjmujemy z garnka i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.