Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest najlepsza sałatka do słoików na zimę. Od lat robię tę sałatkę wg przepisu mojej Teściowej. Polecam.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 172
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 172
Składniki
Ogórki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Można to zrobić na szatkownicy. Cebule też pokroić w plasterki. Paprykę w paseczki, a marchewkę zetrzeć na tarce do warzyw. Koperek drobno pokroić. Wszystkie warzywa wymieszać w dużym naczyniu z dodatkiem soli. Ocet, wodę i cukier zagotować. Gorącą zalewę dodać do warzyw i pozostawić na kilka godzin. Przygotować słoiczki. Do każdego słoika wkładać kilka ziaren pieprzu czarnego i po 1/2 łyżeczki gorczycy. Do sałatki dodać jeszcze olej i wymieszać. Nakładać do słoiczków. Razem z zalewa. Słoiczki pozamykać. Wstawić do dużego garnka wyłożonego ściereczką i wypełnionego wodą. Pasteryzować 15 - 20 min. Gorące słoiczki odwracać do góry denkiem i wystudzić. Smacznego.