Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie ogórków, cukinii i cebuli zamknięte w słoiku. Doskonały dodatek do mięs na zimowe dni.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Ogórki i cukinie /bez obierania/ kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry. Warzywa przekładamy do miski, zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 8 godzin w chłodne miejsce. W tym czasie sałatkę mieszamy kilka razy. Po tym czasie w dużym garnku przygotowujemy zalewę: cukier, ocet, olej ziele angielskie i liście laurowe zagotowujemy. Warzywa odciskamy z soków, które puściły i przekładamy je do garnka z zalewą. Często mieszając sałatkę gotujemy 10 min. Po tym czasie gorącą sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min.