Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na zimowe wieczory bardzo smaczną sałatkę z ogórków. Dodatek dużej ilości zielonego koperku daje smakowity posmak sałatce.
słoiki, miska, nóż,
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 10
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 243
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 10
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 243
Składniki
Zielone ogórki dokładnie umyć. Następnie obrać i pokroić w plasterki. Obraną cebule pokroić w półksiężyce. Dodać cukier, olej ,ocet oraz pieprz i sól. Całość dokładnie wymieszać, aby składniki nam się dobrze połączyły. Na sam koniec dodać oczyszczony, opłukany drobno poszatkowany koperek zielony i ponownie delikatnie przemieszać. Sałatkę zostawić w chłodnym miejscu na co najmniej 5 godzin. Po tym czasie jeszcze raz przemieszać i wkładać sałatkę do słoików . Pasteryzować 15 min. Polecam na zimę nie tylko do obiadu, ale również tak do jedzenia. Smacznego .
Sałatka gotowa do wkładania do słoików.