Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To w zasadzie sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę, ale wyśmienicie smakuje także jako surówka jedzona na świeżo.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Składniki
Ogórki (najlepsze będą takie większe, gruntowe albo sałatkowe) opłukać, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w pół- lub ćwierć-plasterki.
Warzywa umieścić w odpowiednio dużej misce i dodać resztę składników. Wymieszać dokładnie, najlepiej po prostu dłońmi. Przykryć dla ochrony przed muszkami jakąś ściereczką i zostawić na kilka godzin, można na całą noc. Nie w lodówce, tylko zwyczajnie na blacie/stole.
Sałatkę umieścić w słoikach wraz z sosem, który się wytworzył. Pasteryzować krótko, 5-7 minut, zależnie od wielkości słoika.
Warto zostawić część tej wyśmienitej sałatki do spożycia na bieżąco. Będzie dobrym dodatkiem do wielu obiadowych dań, na przyjęcie grillowe, a także smaczną przekąską na kolację. Zobaczycie, że z pozoru zwyczajna, prosta sałatka jest tak pyszna, że następnym razem zrobicie ją od razu z 6 kilogramów ogórków!