Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasteryzowana sałatka z cukinii, którą naprawdę warto przygotować. Pasuje zarówno do dań obiadowych jak i kanapek.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1186
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 140
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1186
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 140
Składniki
Cukinię obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż na 4 części i usuwamy gniazda nasienne. Cukinię kroimy na ćwierć plastry i przekładamy do miski. Cebulę kroimy w małą kosteczkę, czosnek drobno siekamy, natkę i koperek drobno siekamy i wszystkie składniki dodajemy do cukinii. Olej, ocet, cukier, sól i wodę mieszając podgrzewamy do czasu aż składniki rozpuszczą się i połączą. Wlewamy do warzyw i mieszamy. Sałatkę odstawiamy na 2 godziny ale w tym czasie kilkakrotnie ją mieszamy. Następnie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.