Rydze w zalewie na zimę

Rydze w zalewie na zimę
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kitka80
Pysznie smakują, a na zimę jak ulał znalazł.

Składniki

  • rydze
  • cebula-po dwa plastry na słoik
  • Zalewa:
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1/2 szklanki cukru
  • czubata łyżka soli
  • kolendra
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • pieprz czarny ziarnisty

Przygotowanie

  1. Rydze oczyścić, umyć i odgotować 15 minut, a następnie odcedzić. Nakładać do wyparzonych słoików, a między rydzami przełożyć cebulę.

  2. Zalewa: Składniki zalewy zagotowujemy i wlewamy do rydzów. Zakręcamy mocno słoiki i pasteryzujemy 15 minut.

Składniki
  • rydze
  • cebula-po dwa plastry na słoik
  • Zalewa:
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1/2 szklanki cukru
  • czubata łyżka soli
  • kolendra
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • pieprz czarny ziarnisty
Składniki