Ryby w occie

Ryby w occie
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: EWAM
Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

Składniki

  • ZALEWA, :
  • szklanki wody, 2
  • łyżki octu, 4
  • łyżka cukru, 1
  • cebula, 1
  • ziele angielskie, kilka
  • pieprz ziarna, kilka
  • ryby, słodkowodne
  • tłuszcz do smażenia, wedle uznania
  • Bułka tarta
  • jajko
  • sół, pieprz

Przygotowanie

  1. Zalewę gotujemy razem z obraną i pokrojona w piórka cebulą. Odstawiamy do ostudzenia.

  2. Rybę oprawić w razie takiej konieczności, podzielić, przyprawić, moczyć w rozmąconym jaju i obtoczyć w bułce. Smażyć na tłuszczu lub oleju na zloty kolor. Odstawić do ostygnięcia.

  3. Ryby luźno ułożyć w słoiku zalać zalewą dodać kilka piór cebuli. Wytrzeć do sucha zakrętki i zakręcamy.Pasteryzujemy jak przetwory w garnku. Wstawiamy słoiki do zimnej wody w wyścielonym garnku jakąś szmatką . Gotujemy na małym ogniu do pojawienia się bąbelków w słoiku wtedy od razu je wyjmujemy.

Komentarze do przepisu (3)

ola12 03 września 2010
spubujemy:)
benia11 15 listopada 2010
Czy ktoś już robił te rybki? ,bo właśnie szukam przepisu.
marysia11082 07 maja 2011
Wypróbuję,potrzebowałam tego przepisu.dzięki.
Składniki
  • ZALEWA, :
  • szklanki wody, 2
  • łyżki octu, 4
  • łyżka cukru, 1
  • cebula, 1
  • ziele angielskie, kilka
  • pieprz ziarna, kilka
  • ryby, słodkowodne
  • tłuszcz do smażenia, wedle uznania
  • Bułka tarta
  • jajko
  • sół, pieprz
Składniki