Ryba w zalewie pomidorowej

Ryba w zalewie pomidorowej
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Dzisiaj przedstawiam przepis na rybkę w zalewie pomidorowej. Rybę możemy przyrządzić na wiele sposobów. W każdej postaci smakują wybornie i są bardzo zdrowe, dlatego podczas codziennych zakupów powinniśmy o nich pamiętać i przyrządzać je jak najczęściej. Jeżeli jednak jesteśmy znudzeni tradycyjnym serwowaniem ryby, spróbujmy czegoś oryginalnego.

Składniki

  • 2 kg ryby (okoń, sandacz, szczupak)
  • 1 szklanka koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka oleju
  • 0,5 szklanki octu
  • 0,5 kg cebuli
  • 2 szklanki wywaru z ryby (wg potrzeby)
  • sól, cukier do smaku

Przygotowanie

  1. Rybę gotujemy 10 minut. Ugotowaną oddzielamy od ości i skóry. Cebulę gotujemy w wywarze z ryby około pół godziny - aby była miękka. Rozdrobnioną rybę zalewamy gorącym wywarem z olejem. Mieszamy dokładnie i nakładamy do słoików. Słoiki gotujemy 10 minut.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 02 listopada 2016
świetna rybka:)
kasia-p 20 stycznia 2017
Ciekawe :) Brzmi smacznie .
Matka 02 marca 2017
Ile czasu można tak przygotowaną rybę przechowywać ? Przepis jest ciekawy.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 kg ryby (okoń, sandacz, szczupak)
  • 1 szklanka koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka oleju
  • 0,5 szklanki octu
  • 0,5 kg cebuli
  • 2 szklanki wywaru z ryby (wg potrzeby)
  • sól, cukier do smaku
Składniki