Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki o niespotykanym dla tego warzywa różowym kolorze. Marynowane w słodkawej zalewie octowo-buraczanej. Idealne od razu na kanapkę ale i do wyjadania prosto ze słoika bez niczego
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 138
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 61
...ale pyszny.
Odsłon: 139
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 138
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 61
...ale pyszny.
Odsłon: 139
Składniki
Do każdego słoiczka wsypać po 1/2 łyżeczki gorczycy, 2 ziarnka pieprzu, 1 ziarnko ziela angielskiego, 1 liść laurowy.
Ogórki pokroić wzdłuż na plasterki (można plasterki przekroić na pół). Ułożyć niezbyt ściśle pionowo w słoiczkach.
Wodę wlać do garnka, dodać ocet, buraka pokrajanego na bardzo cienkie plasterki, cukier i sól, doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 3-5 minut. Wrzącą zalewą zalać ułożone w słoikach ogórki.