Róża ucierana.

Róża ucierana.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Może zły tytuł dałam,bo róża jest zmielona,potem ucierana blenderem.Rok temu tak robiłam i mam jeszcze dwa słoiczki.W lodówce może leżeć. Polecam mój sposób,szybciej się robi.

Składniki

  • Kwiaty róży obrane 35 dkg
  • Cukier 25dkg
  • Kwasek cytrynowy na końcu łyżeczki

Przygotowanie

  1. Oszypółkowaną różę mielimy na przemian z cukrem.

  2. Była za mało słodka,więc do blendowania dodałam jeszcze cukier i kwasek cytrynowy.
    Blendowałam około pół godz.Po tym czasie nałożyć do małych słoiczków i dać do lodówki.
    Wyszły mi trzy małe słoiczki:)
    Polecam ten sposób,szybki ,bez większego wysiłku z ucieraniem.

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

ciacho50 28 maja 2016
Czuję już zapach ....
Docherro 28 maja 2016
Wspaniały zapach,teraz najlepsza róża do ucierania:)
Futka 29 maja 2016
Boska! Już czuję ją w puszystych pączusiach :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kwiaty róży obrane 35 dkg
  • Cukier 25dkg
  • Kwasek cytrynowy na końcu łyżeczki
Składniki