Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapasy na zimę , dziś przecier pomidorowy. Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam
duży garnek, słoiki, blender,
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 138
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 281
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44455
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 60
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 138
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 281
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44455
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 60
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, przełożyć do dużego gara i gotować do miękkości aż pomidory będą się rozpadać. Następnie zmiksować blenderem na gładki mus dodać sól , cukier wymieszać i spróbować. W razie potrzeby dosmażyć do smaku. ( według uznania). Gorący przełożyć do wyparzonych , czystych słoików, zakręcić i partiami wkładać do pasteryzowania. (pamiętajmy że słoiki z gorącym przecierem wkładamy do ciepłej wody). Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania wody. Po wyjęciu słoiki obracamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia.
Przecier gotowy.