Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przecier do szarlotki, naleśników , jako uzupełnienie ciast i innych słodkości
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 320
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 320
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
Jabłka obrane i pokrojone w kostkę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu, aż jabłka zmienią się w gęstą masę, często mieszając. Po rozgotowaniu dodajemy goździki. Gorącą masę przekładamy do słoików i wekujemy.