Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę prosty przepis na chrupiące ogórki w occie
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1496
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1496
Składniki
Na dno słoika 0,9 l wsypuję 1 łyżkę mieszanki do ogórków konserwowych, układam ogórki w słoiku tak, aby była pusta przestrzeń na 1,5 do 2 cm od brzegu słoika. Wsypuję 2 czubate łyżeczki cukru, jedną czubatą łyżeczkę soli kamiennej niejodowanej oraz 1 kieliszek około 40ml octu, dopełniam wodą do wysokości nie wyżej niż 1 cm poniżej brzegu słoika. Zakręcam słoik. Tak przygotowane słoiki gotuję w garnku (chłodna woda do wysokości 3/4 słoika, na ściereczce i aby słoiki nie stykały się ze sobą, pod przykryciem 10 minut od momentu zagotowania wody). Następnie wyjmuję słoiki z garnka i stawiam na ściereczce na blacie kuchennym do wystudzenia. W tym czasie słyszę "klik" i słoik się zamyka.