Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do naleśników i szarlotek.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1045
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1045
Składniki
Przepis jest banalnie prosty a smak jabłek w ziemie jest niesamowity. Jabłka na przetwory powinny być kwaskowe aby potem dobrze się komponowały w ciastach czy deserach. Umyte jabłka pokroiłam na ćwiartki i wycięłam gniazda nasienne.
Jabłka włożyłam do garnka, na dno wlałam mniej niż centymetr wody i pod przykryciem prażyłam jabłka, aż prawie się rozpadły. Dodałam do nich cukier do smaku i łyżkę cynamonu. Cynamon w lasce można dodać od razu do prażonych jabłek, wtedy odda aromat- a potem można ją zostawić w przetworach. Jabłka przełożyłam do sparzonych słoików i pasteryzowałam w gorącej wodzie koło 20-25 minut- aż nakrętki będą parzyć. Smacznego :)