Prawdziwki i kozaki w marynacie octowej z dodatkiem natki selera i pietruszki.

Prawdziwki i kozaki w marynacie octowej z dodatkiem natki selera i pietruszki.
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Polecam tak zamarynowane grzybki,aromatyczne i bardzo smaczne:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić,podzielić na mniejsze części i gotować około pół godz.w osolonej wodzie.
    Odcedzić.

    Ugotować zalewę,z dodatkiem liści i ziela,trzeba próbować ,każdy ma inne smaki.
    Pod koniec wrzucić nacie i moment zagotować.


    Do wyparzonych słoików dać natkę pietruszki i selera.Wyłowić ziele i liście również dodać.

    Do zalewy wrzucić odcedzone grzyby i zagotować.
    Gorące przekładać chochelką do słoików,wytrzeć słoik przy zakrętce,zakręcić i obrócić do góry dnem.Zostawić do wystudzenia.




    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (11)

Maudie 06 października
Uwielbiam i zawsze muszę mieć w spiżarce :))))
SlodkoSlodka83 06 października
Pyszne,na zimę jak znalazł :-)
ErJot 06 października
Z takimi dodatkami jeszcze grzybków nie robiłam. PS.Jak ja kocham grzyby: i zbierać i jeść:) I dziś wybrałam... Czytaj całość »
Z takimi dodatkami jeszcze grzybków nie robiłam. PS.Jak ja kocham grzyby: i zbierać i jeść:) I dziś wybrałam się na grzyby: 3 godziny w lesie a w koszyczku 12 maślaków:(
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki