Powidła śliwkowe bez mieszania

Powidła śliwkowe bez mieszania
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: renka
W tym sezonie śliwkowym raz już robiłam powidła,tylko niestety cały czas stałam przy kuchni i mieszałam,a tych nie wolno mieszać choć by Was " łapki"swędziały jak nie wiem co i nie można nakrywać.Po 5-6 godz macie pyszne gotowe powidła.

Składniki

Przygotowanie

  1. Śliwki umyć,wydrylować i włożyć do garnka przesypując kilka razy cukrem.Na wierzchu powinien być cukier.Całość polać octem.Zostawić na noc na małym palniku (nie włączonym) Rano nie przestawiając garnka włączyć kuchenkę i wolno " pyrkać" 6 godz (nie mieszać choć by Was siłą zmuszali) Po tym czasie wyłączyć kuchnię pomieszać powidła i gorące nakładać do słoików. Odwrócić Nie pasteryzować.SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (9)

Ewaaa 01 października 2013
zawsze byłam ciekawa tego przepisu, trzeba wypróbować koniecznie :)
paskudna2206 02 października 2013
Reniu:)))
w przyszłym roku zrobię twoje:)))
już bym je zjadła:)))
Maudie 02 października 2013
Renko,świetny przepis,zabieram do siebie,zwiążę rączki by nie kusiły i do roboty:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki