Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym sezonie śliwkowym raz już robiłam powidła,tylko niestety cały czas stałam przy kuchni i mieszałam,a tych nie wolno mieszać choć by Was " łapki"swędziały jak nie wiem co i nie można nakrywać.Po 5-6 godz macie pyszne gotowe powidła.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Składniki
Śliwki umyć,wydrylować i włożyć do garnka przesypując kilka razy cukrem.Na wierzchu powinien być cukier.Całość polać octem.Zostawić na noc na małym palniku (nie włączonym) Rano nie przestawiając garnka włączyć kuchenkę i wolno " pyrkać" 6 godz (nie mieszać choć by Was siłą zmuszali) Po tym czasie wyłączyć kuchnię pomieszać powidła i gorące nakładać do słoików. Odwrócić Nie pasteryzować.SMACZNEGO!