Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Nukleon
W zimie dobry do naleśników, omletów ,deserów ...

Składniki

Przygotowanie

  1. śliwy należy wydrylować i zmielić w maszynce.

  2. Gotować często mieszając ,pod koniec dosypać cukier i cynamon .Gotować jeszcze chwilę.

  3. Zrobiłam według rady Goramarcina ,dałam trochę na spodeczek i włożyłam do lodówki .Jeśli po wyjeciu z lodówki stężało do odpowiedniej konsystencji .Można nakładać do słoików .

  4. Ja daję gorące ,nie pasteryzuję już .Układam zakrętkami do spodu ,żeby się zassały .

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 02 września 2012
A teraz ja posłucham twojej rady ,zmielę w maszynce - to jest świetny pomysł , wtedy można krócej gotować -... Czytaj całość »
A teraz ja posłucham twojej rady ,zmielę w maszynce - to jest świetny pomysł , wtedy można krócej gotować - dzięki
Nukleon 03 września 2012
Awokado dziękuję ,a ta literówka :) Może być :) .
Zazula1 07 września 2012
Nie ma to jak powidła śliwkowe ,,własnej roboty"...pozdrawiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki