Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone łodygi zielone amaranthusa danie pochodzi z prowincji Shaoxing oraz Zhejiang,chociaż znają je takze mnisi klasztoru Shaolin a zwą je potocznie "Maigre sea eel" czyli postny węgorz czyli "Moldy amaranth stalks 霉苋菜梗" . Danie to składa się z łodyg amarathusa (np. Palmeri, Virtis, Spinosus lub mieszańce) , które należy zamoczyć w wodzie aż do spienienia, nastęonie zasypać wywarem z solą i kisić, minimum przez kilka dni. Gotowe danie jest podawane często jako sałatka do dań głównych.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5275
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5275
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Umyte łodygi Amarnthusa należy pokroić na 4 / 5 centymetrowe kawałki a następnie zalać wodą celem namoczenia. Gdy woda po jakimś czasie zacznie się pienić. Należy przełożyć łodygi do słoika, zasypać solą i świeżą wodą zalać i zakręcić , fermentować przez minimum kilka dni. Danie jest dobre kiedy łodygi mają galaretowatą konsystencję. Podawać w formie dodaku do dań .