Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszenie pomidorów i przygotowanie odpowiedniej zalewy z pewnością nie zajmie wam dużo czasu i pozwoli na zaoszczędzenie pieniędzy w portfelu. Zdecydowanie smaczniejsze od gotowych, kupionych w sklepie. Wypróbujcie ten przepis, naprawdę warto!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plastry, które następnie układamy na blasze piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia. Pomidory posypujemy solą i suszymy w piekarniku przez około 5 godzin w temperaturze 60 stopni.
Słoiki myjemy i wycieramy do sucha. Do środka wkładamy wysuszone pomidory, dodajemy obrany czosnek, zioła i przyprawy. Całość zalewamy olejem. Słoik zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Na drugi dzień pomidory są gotowe do jedzenia. Można wykorzystać je do robienia sałatek, sosów, tart lub zapiekanek.