Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i naturalny sos pomidorowy
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 328
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 328
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 206
Składniki
Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, posolić 1 łyżka soli. Odstawić na 4-5 godzin. Po tym czasie dodać II część składników. Całość gotować 1 godzinę. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ananasa. Gdy papryka będzie miękka zagęścić 2 łyżkami mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w soku z ananasa. Gorący sos wlewać do wyparzonych słoików. Zakręcić i odstawić do góry dnem do wystygnięcia.