Podgrzybki w sosie własnym.

Podgrzybki w sosie własnym.
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Każde grzybki zrobione we własnym sosie, idealnie nadają się do zupy grzybowej, sosu grzybowego czy dodania grzybków do farszu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wyczyszczone, wymyte grzyby gotujemy 15-20 minut razem z przyprawami. Ugotowane grzyby wyjmujemy łyżką cedzakową do miseczki. Ostudzone wkładamy do czystego słoika i zalewamy wywarem z gotowania.

  2. Zamykamy szczelnie słoik. Zakręcony słoik wkładamy do garnka z wyścielonym na dnie szmatką lub pieluchą tetrową. Zagotowujemy i od momentu wrzenia wody pasteryzujemy 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy słoik i ustawiamy do góry dnem żeby ostygł.

Składniki
Składniki