Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z tych wielu, drobnych, prostych przyjemności, która sprawia wielką radość. Pikle są gotowe 2-3 godziny po zrobieniu.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
W garnku ugotować wodę z octem ryżowym, dodać wszystkie składniki poza rzepą. Gotować do momentu aż rozpuści się cukier. Zdjąć z gazu, ostudzić w temperaturze pokojowej.
Do słoika włożyć rzepę, zalać przygotowaną zalewą i zakręcić. Trzymać w temperaturze pokojowej 1-2 godziny. Po tym czasie pikle nadają się do jedzenia. Po tym czasie przełożyć pikle do lodówki, gdzie wytrzymają w dobrej formie do 4 tygodni.