Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle są gotowe do jedzenia już po kilkunastu godzinach. Przepis pochodzi z 439. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Marchewki pokroić na wstążki używając obieraczki do warzyw lub miksera ze specjalną końcówką (można je też posiekać w talarki lub pokroić w kostkę albo zapałkę). Zwinąć i ułożyć w słoiku.
Ocet wymieszać z olejem sezamowym, sosem sojowym, syropem klonowym i sokiem z pomarańczy. Tak przygotowaną marynatą zalać marchewkę. Przykryć i odstawić do chłodu. Pikle będą gotowe już po kilkunastu godzinach.