Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urocze małe patisony zatopione w marynacie o złotym, miodowym kolorze. Wyglądają jak dryfujące talerze ufo :)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Składniki
Wodę z octem i solą zagotować, przestudzić, dodać miód, musztardę i paprykę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia miodu.
Patisony dobrze umyć. Małe pozostawić w całości, większe przekroić na pół lub ćwiartki.
Na dno słoików wsypać kilka ziaren pieprzu i włożyć po dwa obrane ząbki czosnku.
Ułożyć ściśle patisony, zalać przygotowaną wcześniej zalewą, zamknąć słoiki, pasteryzować 20 min. w temp. 90°