Pasta chili z solą

Pasta chili z solą
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Przepis mojego taty na papryczki chili, jako dodatek do rosołów, zup , mięs i sosów.

Składniki

  • Chili ile kto chce
  • Sól

Przygotowanie

  1. Papryczki bez ogonków trzeba rozdrobnić, posiekać, zmielić w maszynce do mielenia lub w malakserze.

  2. Gotowe :)

  3. Pastę ściśle układa się w słoikach i warstwy przesypuje się solą.
    Gotowe.
    Taka pastę można przechowywać w lodówce i jest dobra przez wiele miesięcy. Pasta jest słona więc od razu doprawia dania, porcję pasty można też lekko przepłukać przed użyciem.
    Słoiki można też zapasteryzować- 20 minut od zagotowania. Takie słoiki można przechowywać w cieple.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (12)

kuchmariola63 21 października
Lubię ogniste dodatki do dań.
Nevermore 21 października
Widzę, że tato lubi ostrości ;) Musi być piekielnie pyszna :D
SprytnaChochla 22 października
Super! Właśnie dostałam dużo chilli o to jest świetny i prosty sposób na przerobienie
jej.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Chili ile kto chce
  • Sól
Składniki