Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Passata najlepsza z polnych pomidorów, ze świeżymi ziołami, taka domowa. Doskonały dodatek do sosów, zup itp.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 32
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 172
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 142
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 288
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44459
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 32
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 172
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 142
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 288
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44459
Składniki
Pomidory umyć i zdjąć skórki, wyciąć piętki. Najlepiej pomidory ponacinać na krzyż i zalać wrzątkiem, a następnie przełożyć do zimnej wody. Skórki same będą odchodzić. Pomidory pokroić i przełożyć do garnka. Dodać 1/2 szklanki wody i dusić pomidory ok godz. Mieszać od czasu do czasu. Dodać obrany czosnek, zioła, oliwę, pieprz, cukier, sól. Przy pomocy blendera dokładnie wszystko rozdrobnić. Przecier przełożyć do słoików. Dokładnie pozakręcać. Słoiki i wieczka muszą być wyparzone. Pasteryzować ok 10 min od zagotowania wody. Opisać, przenieść do spiżarni. Smacznego.