Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uda się Wam jeszcze znaleźć większą ilość pomidorów w atrakcyjnej cenie to warto to wykorzystać i przygotować domową passate pomidorową z dodatkiem cukini. Jest to bardzo proste, a zimą bedziemy cieszyc się cudownym smakiem świeżych pomidorów.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1093
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1093
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Składniki
Pomidory zalać wrzątkiem, następnie obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Cukinie umyć, obrac i również pokroić w kostkę. Tak przygotowane warzywa przełożyć do dużego garnka i gotować na małym ogniu przez ok. godzinę. Następnie zblendować. Przygotowaną passate przelać do wyparzonych słoików i pasteryzowac przez ok. 20 min.
Smacznego :)