Papryki kiszone z kapustą

Papryki kiszone z kapustą
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
tanie
avatar Autor: Ewa_gotuje
Przepis Ewy Wachowicz z 398 odcinka programu Ewa gotuje.

Składniki

  • kilka papryk – mogą być różnokolorowe
  • ½ kapusty
  • sól
  • woda – przegotowana i ostudzona
  • kamionka lub duży słoik

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować i posolić – 1 łyżka soli na kilogram kapusty. Papryki wydrążyć i napełnić soloną kapustą. Ułożyć ciasno w słoiku, przekładając resztą solonej kapusty. Zalać solanką – na 1 litr wody łyżka soli. Docisnąć kamieniem i odstawić na kilka dni. Mniej więcej po tygodniu zamknąć i przenieść w chłodne miejsce.

Składniki
  • kilka papryk – mogą być różnokolorowe
  • ½ kapusty
  • sól
  • woda – przegotowana i ostudzona
  • kamionka lub duży słoik
Składniki