Papryka w kwaśnej zalewie w twistach

Papryka w kwaśnej zalewie w twistach
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Halszczak
Zrobione latem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, oczyścić, wydrążyć, pokroić na części, sparzyć wrzątkiem i ułożyć w przygotowanych słoikach.

  2. Wodę zagotować z octem, solą, cukrem, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.

  3. Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach, na wierzch nalać 2 łyżki oleju, słoiki zakręcić i pasteryzować 10 – 15 minut, licząc czas od zagotowania wody w kociołku ze słoikami.

  4. Papryka w kwaśnej zalewie może być wykorzystana do sałatek, do kanapek lub do wędlin i mięsa.

Komentarze do przepisu (4)

nikola2005 16 sierpnia 2012
Robię tak samo paprykę, polecam jest naprawdę bardzo dobra:)
madzik601 18 sierpnia 2013
dzisiaj będę robiła papryczkę z tego przepisu, czy konieczne jest jej sparzenie przed włożeniem do słoika, a... Czytaj całość »
dzisiaj będę robiła papryczkę z tego przepisu, czy konieczne jest jej sparzenie przed włożeniem do słoika, a może wystarczy jak zaleję gorącą zalewą?
nikola2005 18 sierpnia 2013
powinno się ją sparzyć ponieważ później lepiej się ją wkłada do słoiczków, nie łamie się
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki