Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka przed marynowaniem jest blanszowana, dzięki czemu jest miękka i delikatna.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 326
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 105
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32709
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 279
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 326
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 105
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32709
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 279
Składniki
Paprykę /najlepiej kolorową/ myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w szerokie paski. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 5-7 min. Odcedzamy i studzimy. W garnku przygotowujemy zalewę z wody, cukru, octu i soli. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Na dnie każdego słoika układamy plaster cebuli, po 4-5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu i liść laurowy. Następnie układamy dość ciasno paski papryki i zalewamy przestygniętą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.