Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa papryka marnowana z cebulką na zimę zapraszam po przepis jak zrobic.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Cebule obieram kroje w plastry zalewam wątkiem na 5 minut i scedzam. Paprykę kroje w paski ,na dno każdego słoika daje kistek laurowy kilka ziaren pieprzu 2 goździki troszkę cebulki ciasno układam paprykę na wierzch warstwa cebulki. Wodę z octem ,cukrem ,solą zagotować i zalewam słoiki z papryką do każdego słoika daje łyżkę oleju zakręcam. Słoiki będę pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .