Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoc pigwowca czyli nasza polska cytryna. Owoce te zawierają bardzo dużo witaminy C, soli mineralnych, a także kwasów organicznych. Choć ten owoc na surowo jest niesmaczny to po przetworzeniu robi się bardzo pyszny, u nas idealny jako syrop do herbaty lub lemoniady.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 186
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 114
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 186
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 114
Składniki
Owoce dokładnie płuczemy, osuszamy.
Pigwowca ścieramy ze skórką na tarce o grubych oczkach do ogryzka (uważamy na pestki bo są trujące). Do startych owoców dodajemy cukier.
Dokładnie mieszamy i przekładamy do małych słoiczków.
Słoiczki zakręcamy i pasteryzujemy tak około 15 minut po zagotowaniu się wody. Po ugotowaniu słoiki odwracam do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD