Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostry sos z papryczek cherry jest bardzo dobrym dodatkiem do niektórych wędlin, sosów i kanapek.
maszynka do mielenia mięsa, miska, słoiczki, termometr, garnek
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 30
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 170
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 140
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 284
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44458
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 30
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 170
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 140
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 284
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44458
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko. Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmielone papryki oraz czosnek, ja czosnek drobniutko pokroiłem. Gotować 30 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, startą skórkę, imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 3litry pysznego, ostrego zdrowego sosu. Smacznego !!!