Ogórki w zalewie miodowej

Ogórki w zalewie miodowej
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ErJot
Delikatne w smaku idealnie pasują do pikantnych potraw mięsnych.

Składniki

  • ogórki 1 kg
  • woda 2 szklanki
  • ocet 10% 1/3 szklanki
  • miód płynny 1 łyżka
  • cukier 1/4 szklanki
  • sól 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na cztery części, usuwamy gniazda nasienne i układamy w słoikach. Wodę, ocet, sól, miód, cukier zagotowujemy i gorącą zalewą napełniamy słoiki. Zakręcamy. Pasteryzujemy 5 min słoiki mniejsza /250-270 ml/ a 8 min słoiki większe /litrowe/.

Składniki
  • ogórki 1 kg
  • woda 2 szklanki
  • ocet 10% 1/3 szklanki
  • miód płynny 1 łyżka
  • cukier 1/4 szklanki
  • sól 1 łyżka
Składniki