Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórków na zimę nigdy za wiele - przynajmniej w mojej spiżarni:) Tym razem ogóreczki /małe sztuki/ w łagodnej zalewie z keczupem.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 13
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 29
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 95
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 13
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 29
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 95
Składniki
Z podanych składników przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy. Do każdego słoika wkładamy koszy kopru,czosnek pokrojony w plastry, ziele angielskie, pieprz i gorczycę. Ogórki - wybrałam małe sztuki, które układałam w całości ale możemy użyć większych pokrojonych wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Ogórki obieramy i układamy w słoikach. Zalewamy przygotowaną lekko wystudzoną zalewą keczupową i zakręcamy. Pasteryzujemy 8-10 min i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.