Ogórki w zalewie curry

Ogórki w zalewie curry
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Żółte ogórki z posmakiem curry...

Składniki

  • 2,5 kg ogórków
  • 2-3 cebule
  • gorczyca
  • Zalewa; 7 szklanek wody
  • 3 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 łyżki soli
  • 1 i 1/2 szklanki octu

Przygotowanie

  1. Ogórki myjemy, suszymy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w cienkie plastry. Przygotowujemy zalewę gotując wszystkie składniki. Do słoików wkładamy ogórki, parę ziaren gorczycy, plasterki cebuli. Zalewamy zalewą.Pasteryzujemy 5 minut. Po tym czasie wyłączamy gaz, ale słoiki zostawiamy jeszcze w garnku na 15 minut.

Komentarze do przepisu (1)

nikola2005 26 lipca 2014
pyszne są takie ogóreczki :)
Składniki
  • 2,5 kg ogórków
  • 2-3 cebule
  • gorczyca
  • Zalewa; 7 szklanek wody
  • 3 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 łyżki soli
  • 1 i 1/2 szklanki octu
Składniki