Ogórki w pomidorowej zalewie

Ogórki w pomidorowej zalewie
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: irma82
Bardzo fajne,delikatne ogórki w sam raz np. do klasycznego mielonego z ziemniaczkami,albo do mięska z grilla.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ogórki z cebulą i solą wymieszać i odstawić na 4 godziny.Po tym czasie odlać wytworzony sok.

  2. Zalewę dokładnie wymieszać i wlać w ogórki, dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny.Przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut.

Komentarze do przepisu (12)

Konto usunięte 20 lutego 2013
super sprawa, zabieram przepis na sezon ogórkowy :)
Doloressss 21 lutego 2013
Ja też zabieram przepis i czekam na sezon ogórkowy.
Uwielbiam wszystko co jest z ketchupem :P
anetas197601 21 lutego 2013
ciekawy przepis takich jeszcze nie robiłam, zabieram do ulubionych i muszę poczekać na sezon ogórkowy :)) 5
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki