Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne przetwory smakują najlepiej, dlatego mamy dla ciebie przepis na ogórki w occie. Nawet jeśli nie masz doświadczenia kulinarnego, mogą być to twoje pierwsze samodzielnie zrobione dodatki do dań na ciepło, kanapek czy jako samodzielna przekąska.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ogórki umyj, osusz, a następnie rozdziel do słoików. Szkło powinno być czyste i suche, a zakrętki bez zabrudzeń. Czosnek pokrój i rozdziel równomiernie na każdy słoik. Obrany chrzan posiekaj w drobniejsze kawałki i zrób to samo. Do każdego słoika włóż kilka gałązek kopru i po 1 zielu angielskim oraz liściu laurowym.
Składniki na zalewę zagotuj. Rozlej ją do każdego słoika, maksymalnie zakrywając ogórki. Zakręć dokładnie, a następnie pasteryzuj około 5-10 minut.