Ogórki w keczupie

Ogórki w keczupie
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ogóreczki w zalewie keczupowej, przekąska, dodatek do obiadu, na kanapki

Składniki

  • 3 kg małych ogórków gruntowych marchew 1 kg koperek świeży zielone piórka ,ząbek czosnku chrzan
  • zalewa: 2litry wody, 2 szkl cukru 2 łyżki soli 1 szkl.octu 16 łyżek keczupu

Przygotowanie

  1. Ogóreczki obieramy ze skórki. Na dno słoiczka układamy pokrojone w plastereczki marchewki ( tak aby zakryło dno ) i po jednej gałązeczce koperku na słoiczek, ząbek czosnku i talarek chrzanu.

  2. Wszystkie składniki zalewy zagotować , gorącą zalewać słoiki. Pasteryzować ok 10 minut.

Składniki
  • 3 kg małych ogórków gruntowych marchew 1 kg koperek świeży zielone piórka ,ząbek czosnku chrzan
  • zalewa: 2litry wody, 2 szkl cukru 2 łyżki soli 1 szkl.octu 16 łyżek keczupu
Składniki