Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przystawka do dań głównych lub jako przekąska na imprezy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Składniki
Umyć i obrać ogórki następnie pokroić na 4 części wzdłuż tak aby powstały słupki. Do pokrojonych ogórków wkroić cebule w plastry całość osolić 3 łyżeczkami soli, wymieszać, zostawić na 2 godz.
Po 2 godz odlewamy wodę z ogórków i dodajemy przyprawy, następnie wszystko mieszamy.
Przygotowujemy zalewę: 1 łyżeczka soli, 3 szklanki wody, 1 szklanka octu, 1,5 szklanki cukru wszystko zagotować.
Ogórki wkładamy do słoiczków i zalewamy gorąca zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.