Ogórki po mojemu

Ogórki po mojemu
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszne ogóreczki w delikatnej zalewie nie za ostre, w sam raz do obiadu, do sałatki, jako zakąska do wódeczki

Składniki

  • chrzan, czosnek, cebulkę, marchew, koper, układamy ciasno ogórki całe, jeśli są za duże to kroimy na słupki lub plastry.
  • ¾ szklanki octu 4 szklanki wody 1 płaska łyżka soli 4 łyżki cukru Liść laurowy Ziele angielskie Gorczyca biała.

Przygotowanie

  1. Układamy ogórki ciasno ogórki całe, jeśli są za duże to kroimy na słupki lub plastry.

  2. Wszystkie produkty do zalewy zagotowujemy. Zalewamy gorąca zalewą i pasteryzujemy ok. 5 min.

Składniki
  • chrzan, czosnek, cebulkę, marchew, koper, układamy ciasno ogórki całe, jeśli są za duże to kroimy na słupki lub plastry.
  • ¾ szklanki octu 4 szklanki wody 1 płaska łyżka soli 4 łyżki cukru Liść laurowy Ziele angielskie Gorczyca biała.
Składniki