Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny zakwas na zupę ogórkową,własnej roboty.Ja wybieram małe słoiczki na raz.Ogórkowa ugotowana na takim zakwasie jest aromatyczna.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 592
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 865
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 592
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 865
Składniki
Małe słoiczki po koncentracie ,musztardzie wyparzam gorącą wodą.Ogórki obrać,zetrzeć na tarce o grubszych oczkach.Do każdego słoiczka włożyć ząbek czosnku,Kawałek gałązki kopru.Ogórki wkładać partiami każdą soląc i dociskając aż wypuszczają sok.Po zapełnieniu słoiczka zakręcić go dokładnie i trzymać w ciepłym pomieszczeniu 2 dni,aby rozpoczął się proces ukwaszania.Następnie przenieść do chłodnego pomieszczenia np. do piwnicy