Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 1 kg ogórków. Polecam ,sprawdzony. Zimą jak znalazł ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Ogórki obieramy ,kroimy w talarki ,zasypujemy solą ,mieszamy i odstawiamy na kwadrans. Po 15 min skrapiamy octem i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 4 godziny ,by puściły sok. Tak przygotowane ogórki przekładamy do słoików i zalewamy sokiem z ogórków (do pełna ,jak zabraknie można uzupełnić wodą). Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.