Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ogórki ze słoika, które można zajadać solo lub potraktować jako dodatek do dań głównych, kanapek oraz potraw z grilla. Sprawdzą się także w sałatce ziemniaczanej oraz w surówkach. Warto mieć je w swojej spiżarni.
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 161
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 80
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2155
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 145
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 161
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 80
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2155
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 145
Składniki
Wodę przelewamy do garnka, gotujemy, wsypujemy do niej 2 łyżki soli kamiennej do przetworów i mieszamy do rozpuszczenia. Wodę z solą odstawiamy na bok do wystudzenia.
Ogórki dokładnie myjemy i układamy ciasto w wyparzonych słoikach. Dodajemy kilka ząbków obranego czosnku, koper, obrany korzeń chrzanu oraz liście wiśni, porzeczki i chrzanu.
Ogórki zalewamy wodą z solą (wszystkie składniki powinny być przykryte wodą). Na górę zakładamy gazę lub kawałek czystego, bawełnianego materiału i mocujemy przy użyciu gumki recepturki.
Słoik z ogórkami odstawiamy chłodne, zaciemnione miejsce na 3-4 dni. Po tym czasie są gotowe do jedzenia.