Ogórki małosolne:-)

Ogórki małosolne:-)
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Rapa
Sezon na ogórki małosolne czas zacząć:-) Wypróbuj przepis!!!

Składniki

  • ogórki gruntowe
  • czosnek - 6 ząbków
  • liść chrzanu
  • Liść wiśni
  • koper
  • liść porzeczki
  • sól spożywcza
  • 2l wody

Przygotowanie

  1. Na początku chciałbym zaznaczyć, że to jest przepis na 2 litrowe naczynie.
    Moczymy ogórki przez około 2 godziny w zimnej wodzie. Liście myjemy.
    Przygotowujemy około 2L wody i sól spożywczą.
    Wyparzamy nasze naczynie gorącą wodą.
    Wodę załączamy i kiedy zaczyna się gotować to dodajemy 2 łyżki soli (mieszamy).
    Teraz wkładany wszystkie składniki do wyparzonego naczynia, czyli liście - koper - ogórki - liście - czosnek - ogórki.
    Na koniec zalewamy naczynie wcześniej przygotowaną wodą z solą.
    Odstawiamy w ciemne miejsce.
    Po około 2,3 dniach są już gotowe do spożycie, ale to już kwestia gustu.

    Zapraszam do oglądania filmu, link poniżej:-)

    Smacznego!!! Pozdrawiam serdecznie!





Składniki
  • ogórki gruntowe
  • czosnek - 6 ząbków
  • liść chrzanu
  • Liść wiśni
  • koper
  • liść porzeczki
  • sól spożywcza
  • 2l wody
Składniki