Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon ogórkowy w pełni, proponuję pyszne ogóreczki z chilli.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 424
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12273
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 82
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 424
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12273
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 82
Składniki
Ogórki myjemy, kroimy wzdluż na cztery czesci, zasypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 6 godzin.
Wodę, która powstanie wylac. Dodać chilli, pieprz i czosnek przecisniety . Wszystko razem mieszamy. Z octu, oleju, cukru robimy zalewe. Gorącą zalewamy ogorki i mieszamy. W tej zalewie zostawiamy ogorki na noc.
Rano wkladamy ogorki do sloikow razem z zalewa. Pasteryzowac ok. 10 minut.