Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na ogórki konserwowe, ponieważ nie musisz przygotowywać wcześniej zalewy, gdyż wszystkie przyprawy wsypujesz bezpośrednio do słoika.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 114
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 250
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 92
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 114
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 250
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 92
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Ogórki umyj i obetnij końcówki. Na dno słoika wsyp po trochę: ziela angielskiego (2-3 szt.) liścia laurowego (2 szt.) kopru, czosnku (2 ząbki małe lub 1 duży) gorczycy (pół łyżeczki) 1,5 łyżeczki soli, 2 łyżki cukru, 6 dużych łyżek octu. Poukładaj w miarę możliwości ciasno ogórki. Zalej zimną wodą. Zakręć i potrząśnij słoikiem, aby sól i cukier się rozpuściły. Zakręć słoik. Pasteryzuj ok 8 minut.