Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki są idealne, nie za bardzo octowe takie w sam raz.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 230
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 68
...ale pyszny.
Odsłon: 153
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 230
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 68
...ale pyszny.
Odsłon: 153
Składniki
Marchewkę i chrzan obieramy, kroimy w słupki, a następnie wkładamy do słoika razem z koprem, czosnkiem , liściem laurowym, zielem angielskim i gorczycą.
Pozostałe miejsce w słoiku dopełniamy ogórkami.
Gotujemy zalewę z octu, wody, soli i cukru.
Wystudzoną zalewą zalewamy ogórki.
Zakręcone słoiki pasteryzujemy 10 min. Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego !!!
;-D