Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne, z przepisu mojej mamy.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 109
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 247
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 109
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 247
Składniki
Ogórki umyć ułożyć w słojach, dodać koper, grubo strugany korzeń chrzanu, ząbek czosnku i gorczycę.
Z wody i przypraw przygotować zalewę, zagotować - dodać ocet. Zalać ogórki. Słoje wstawić do kotła z gorącą wodą, po zagotowaniu wody kocioł odstawić i pozostawić pod przykryciem 10 minut . Po zakończeniu pasteryzacji słoje wyjąć.